Fazar & Ann's FotoPage

By: Fazar and Ann

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]
Sunday, 25-Mar-2007 11:00 Email | Share | | Bookmark
Tour to Lake Biwa Museum, Kusatsu-shi, Shiga-ken

Gamba sefamili
Achik and auntie Am
anyaknye fish!
View all 20 photos...
Last weekend we went to the Lake Biwa port, but this week we went to the Lake Biwa museum...same name but different place...museum ni dah at other part of Lake Biwa, dekat dengan Kyoto...kali nih turut serta our friendly neighbour, Am and Eddy serta Fazar's collegue yg datang business trip (2 wks) at Omihachiman....

Kami melawat semua tempat, cuma kat museum tak boleh ambik gambar...we came by train(JR-stop at Kusatsu) and the by bus (Omi-Tetsudou Bus)...bestnye naik bas, mmg lalu sawah bendang and kawasan kampung at Shiga...the scenery was very nice and peaceful...boleh tgk lots of Japan's traditional houses...

Kat tepi tasik, ramai jugak yang datang bermain layang layang...sayang tak dpt snap pic, camera was out of battery...nxt time kena bwk bateri spare or charger...

Visit here for more info on Lake Biwa Museum http://www.lbm.go.jp/english/



Saturday, 17-Mar-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Cruising at Biwa-ko, Shiga-ken

Tepi jeti
00:00
Papa and acik
00:00
Ann
00:00
View all 35 photos...
Today we went to Lake Biwa, popular known as Biwa-ko (without Fatin, die dah blk sebab nak ambik result SPM)..Biwako dekat je dgn Omihachiman city, by train (JR-Rapid) adelaa dlm 1/2 jam...

It was nice sunny and windy day (but still below 20C)...Biwa-ko is the biggest and oldest lake in the world...mmg besar, klu nak keliling tasik will take up to 7 hrs...saujana mata memandang...sgt popular sebagai tempat memancing...

Bento bawak bihun goreng, sausages and buns...maklumlaa musim sejuk ni, perut asik lapar jer...risao jugak tak jumpa kedai makan kat sini..

We took Michigan Cruise, old-fashioned cruise...saje heheh...ade jugak cruise lain mcm Bianca (modern cruise)...we managed to get the last trip (3.30pm)...pusing tasik dlm 1 jam...just nice before sunset...Since we depart at 330pm, cuaca dah mula mendung...mmg rase sejuk sangat...Mula mula all passengers gather at cabin, adelaa sedikit penerangan ttg sejarah Biwa-ko (me-langsung tak faham )..and then the passengers boleh buat aktiviti bebas..at cabin ade buat entertainment show..best jugak...most pasenggers keluar ambil gambar and then return to cabin...samuiii nee...

center page


Saturday, 10-Mar-2007 12:20 Email | Share | | Bookmark
Keluar ke Omihachiman City

on the way ke bus stop nak pegi Saty
Fazar dan achik depan rumah
ann, achik & Fazar kat depan rumah
View all 14 photos...
Hari ini kami tak kemana..cuma pergi beli barang kat Omihachiman City..pasaraya SATY, MYCAL dan KS DENKI...

Kami pergi naik bas..2 min jer naik bas dari rumah..tak jauh pun, tapi achik yang nak naik bas jugak..

Hari ini cuaca sedap2 jer..ada cahaya matahari..huh..dah lama takde cahaya matahari..sekarang musim spring (bunga)..suhu hari ini 15 degree celsius...

centerimage


Saturday, 10-Feb-2007 14:00 Email | Share | | Bookmark
Melawat Hikone Castle

Dalam muzium Hikone Castle
model istana hikone..
Achik, Fazar dan Ann
View all 42 photos...
Hari ini kami pergi melawat Hikone Castle (Berusia 400 tahun)...Castle ni terletak di bandar Hikone, lebih kurang 10 -20 minit menaiki tren dari Omihachiman stesen..

Tambang dari Omihachiman ke Hikone ialah 800 yen (seorang pergi balik) ..lebih kurang RM24...mahal oooo..kat Malaysia dah boleh naik bas ekspress dari Kelantan ke KL dah..

Selain castle, kat sini terdapat Muzium yang mempamerkan barang2 dan alat2 kebesaran Maharaja Jepun 400 tahun dulu..Selain itu, terdapat juga taman diraja yang memang cantik dan luas....

Setakat ni, achik memang seronok berjalan (naik bas dan tren dan bersia-siar)...ynag tak tahannya kena dukung..dia dah malas nak jalan kaki.huhhhhhh..berat..nak patah tangan...




Saturday, 10-Feb-2007 14:00 Email | Share | | Bookmark
Melawat Hikone Castle

Dalam muzium Hikone Castle
model istana hikone..
Achik, Fazar dan Ann
View all 6 photos...
Hari ini kami pergi melawat Hikone Castle (Berusia 400 tahun)...Castle ni terletak di bandar Hikone, lebih kurang 10 -20 minit menaiki tren dari Omihachiman stesen..

Tambang dari Omihachiman ke Hikone ialah 800 yen (seorang pergi balik) ..lebih kurang RM24...mahal oooo..kat Malaysia dah boleh naik bas ekspress dari Kelantan ke KL dah..

Selain castle, kat sini terdapat Muzium yang mempamerkan barang2 dan alat2 kebesaran Maharaja Jepun 400 tahun dulu..Selain itu, terdapat juga taman diraja yang memang cantik dan luas....

Setakat ni, achik memang seronok berjalan (naik bas dan tren dan bersia-siar)...ynag tak tahannya kena dukung..dia dah malas nak jalan kaki.huhhhhhh..berat..nak patah tangan...




[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net